Interfon – prva linija odbrane

Interfon – audio i video interfoni

Živimo u vremenu kada je sve više raznih vrsta prevara, provala i protivzakonitih radnji. Kako ne bi dozvolili da se nešto od ovoga Vama desi neophodno je da imate određeni nivo zaštite. Interfon je jedan od vida preventivne fizičke zaštite od potencijalnih lopova ili napadača.

Interfon Vam omogućava da nekoga pustite ili ne pustite da uđe u Vašu zgradu, kuću ili dvorište. Pravo pristupa imaće samo „pravi“ gosti stanara zgrade jer će ih oni prepoznati i pustiti unutra. Na taj način neće biti moguće da Vam na vrata zakuca osoba kojoj tu nije mesto. Samim tim teži je prolaz do Vašeg privatnog prostora i neko ko je naumio da Vas recimo opljačka interfon će mu otežati posao jer će morati da prođe još jednu „rampu“ u nizu. Pored interfona svakako treba razmotriti video nadzor i alarmne sisteme kao potencijalne mere zaštite Vašeg doma ili poslovnog prostora.

Od čega se sastoji i kako funkcioniše?

Interfon se sastoji od dva komunikaciona kraja, provodnika koji ih povezuju i elektronske brave koja otključava vrata prema Vašoj komandi. Zatim naponski uređaj koji će omogućiti napajanje uređajima u sistemu. A može sadržati i kameru na spoljnoj strani a ekran na unutrašnjoj kako bi videli ko zvoni na vrata.

Deo korisničkog interfejsa koji se nalazi napolju poseduje određeni broj dugmića pomoću koji osoba može pozvoniti u određeni stan. Zatim na spoljašnjem panelu nalazi se i mikrofon i zvučnik koji služe za komunikaciju sa unutrašnjom jedinicom. Postoji i mogućnost povezivanja kamere koja će beležiti šta se dešava ispred vrata i slati signal do unutrašnje jedinice.

Unutrašnja jedinica poseduje takođe mikrofon i zvučnik za komunikaciju kao i dugme za otključavanje vrata. Može sadržati i ekran na kome se prikazuju dešavanja ispred vrata.

Provodnici kojim su uređaji povezani sprovode se zajedno sa ostalim instalacijama i najbolje je interfon montirati prilikom izgradnje objekta. Na vratima se nalazi elektronska brava koja na signal otključava i pušta osobu da uđe unutra. Postoje mnogi tipovi i varijacije u zavisnosti od potreba i mogućnosti.

Kod pojedinih sistema moguće je i preusmeravanje poziva na mobilni telefon što može biti od velike koristi u slučaju da niste kod kuće a neko Vas traži. Još neke od korisnih stvari su mogućnost uključivanja svetla u hodniku preko interfona, povezivanje spoljne jedinice interfona sa prekidačem zvona ispred stana. I još mnoge druge mogućnosti i kombinacije u zavisnosti od potreba i tehničkih mogućnosti.

Jednostavan set interfona

Najveći izbor i najpovoljnije cene interfona

Sve za video nadzor – sve što Vam treba

Gde se sve interfon koristi?

Interfon za zgradu

Interfon, spoljašnja jedinica, sve za video nadzorInterfoni se najčešće mogu uočiti na zgradama, kako novim tako i starim gde je dodatno ugrađen. Razlog ugrađivanja je sve veći broj ljudi koji se lažno predstavljaju da bi ušli u nečiji stan i pokušali nešto da otuđe, ali i nasilni upadi u stanove. Interfon predstavlja prvu sigurnosnu barijeru i onemogućava provalniku da uopšte dođe do situacije da ugrozi bezbednost ili otuđi imovinu.

Velika većina novoizgrađenih zgrada poseduje interfonski sistem iz razloga što je postao dosta pristupačan a i daje ljudima određenu dozu sigurnosti i privatnosti u svojoj zgradi.

Kada je naknadna ugradnja interfona u zgradu u pitanju tu je situacija malo složenija jer prvo moraju da se saglasi svi ili većina stanara (što i nije baš tako lako). Kada se taj deo završi sledi realizacija. U zavisnosti od tipa zgrade i njene starosti vrši se procena kako na najbolji način montirati uređaje i provući kablove. To je uglavnom šablonski posao ali ume da bude „zamki“ što može usporiti radove.

Najbolje je kada se kablovi za interfon mogu provući sa već postojećim instalacijama. Zatim je potrebno montirati spoljašnju jedinicu i unutrašnje u svaki stan po na osob. Nakon celog procesa montaže neophodno je testirati sistem.

Interfon za kuću

Interfon, spoljašnja jedinica, sve za video nadzorReđe se interfon ugrađuje u kuću ali ima i takvih slučajeva. Obično se takva situacija može zapaziti na većim luksuznijim kućama gde je prilaz kapiji daleko i u tom slučaju interfon je veoma praktična stvar. Bezbednost je svakako jedna od glavnih aduta jer ne želite sigurno da pustite bilo koga do kućnog praga i da Vam šeta slobodno po dvorištu. Interfon se može ugraditi i na samom ulazu u kuću naravno.

Uglavnom se uz ove sisteme ugrađuju i kamere kako bi iz topline svog doma mogli da vidite ko to želi da uđe i da se uverite da je to stvarno ta osoba koja se predstavila. Dosta je prevara i podvala i interfon je svakako jedna stvar koja Vam donosi jednu dozu mirnoće i opuštenosti.

Kod sistema za kuće situacija je uglavnom jednostavnija jer ne postoji veliki broj stanova gde treba ugraditi unutrašnju jedinicu već se ona ugrađuje najčešće kod ulaznih vrata i možda još po negde u kući ako postoji potreba za tim.

Naša topla preporuka je da ako ste u mogućnosti ugradite interfon u svoj dom ili poslovni prostor. Svakako će doprineti stepenu bezbednosti a Vi ćete se osećati opuštenija i sigurnije. Na Vama je da odlučite, a ako imate nekih nedoumica budite slobodni da nas kontaktirate.

Podelite sa drugima

je dodat u vašu korpu.
Plaćanje