Kako radi pametna detekcija pokreta SMD?

Detekcija pokreta (motion detection) je super alat za uštedu zauzeća na hard disku, analizu snimljenih scena i slanje upozorenja kada se dogodi kretanje.

Međutim, pomenuta opcija je često sklona lažnim alarmima, jer se suočavamo sa tim da se na kadru može kretati mnogo toga: grane drveta koje se pomeraju usled vetra, mačka lutalica, kiša koja pada, tačnije sve ono što ne predstavljaju pretnju.

Zato je pametna detekcija pokreta, skraćeno SMD – akronim “Smart Motion Detection”, nova tehnologija koja smanjuje broj lažnih alarma i povećava efikasnost vašeg bezbednosnog sistema.

Evo kratkog objašnjenja kako ona funkcioniše.

Neka algoritam radi za vas

Algoritam “dubokog učenja” (deep learning) omogućava SMD-u da razlikuje ljudske i automobilske oblike unutar kadra, sa tačnošću do 95%.

Ne morate crtati linije da biste definisali određene oblasti koje treba nadgledati. Jednom kada aktivirate SMD opciju sa bukvalno jednim jednostavnim klikom, kamera i snimač sa SMD mogućnošću će početi da identifikuje ljude i vozila bilo gde u vidnom polju kamere.

To znači da možete instalirati klasičnu HDCVI kameru, čak i onu koju posedujete, sa SMD podržanim XVR modelom snimača kako bi SMD funkcija radila.

Koristite tamo gde vam je potreban dodatni par očiju

Kada imate ograničene resurse tj. nemate osobu zaduženu za bezbednost na objektu, SMD je odličan način da se ispratite šta je značajno zabeležio vaš system video nadzora.

To znači da možete pokriti područja na kojima je zabranjen prolaz, ilegalno odlaganje i utovar, magacini, skladišta, ulazi za zaposlene, zone za parkiranje, kao i opasna područja.

Takođe, možete zaštiti područja kojima je potrebna dodatna pažnja u određeno doba dana, npr. praćenje aktivnosti na hotelskom bazenu nakon što je bazen zatvoren.

Primena pametne detekcije pokreta (SMD) je ogromna.

Podesite upozorenja samo koja su vam zaista potrebna

Kada osoba ili vozilo uđu u vidno polje, vaš SMD sistem će aktivirati upozorenja koja se kasnije mogu pretraživati. Samim tim možete da odlučite da li želite da vam notifikacije budu poslate na vašu mobilnu aplikaciju ili ne.

Ovde pogledajte kako izgleda u praksi

YouTube video

Pretražite snimke sa lakoćom

Budući da kamera filtrira objekte aktivirane kretanjem, u zavisnosti od parametra koje definiše sam korisnik, daleko lakše i brže je pretraživati kroz snimljeni video materijal, bilo da želite da pregledate ili preuzmete željene snimke. Ova funkcija reprodukcije se zove “brza pretraga cilja”.

Odmorite se od notifikacija

Dosadni lažni alarmi mogu vas dovesti do ludila usled velikog broja novih upozorenja, samim tim povećavajući šansu da propustite nešto što zaista treba da pogledate.

Vrlo precizna pametna detekcija pokreta vam pruža da vidite sve istinske pretnje vašem stanu, kući ili poslovnom prostorotu bez bombardovanja beskorisnim informacijama.

U ponudi imamo 3 osnovna Dahua modela sa pametnom detekcijom pokreta a to su XVR5104H-I, XVR5108H-I i XVR5116H-I i Pro seriju koja SMD ima i prepoznavanje lica odnosno brojač ljudi XVR7216A-4KL-I. Imamo i nove modele sa WizSense analitika, SMD+, Perimetar i prepoznavanje lica XVR5104HS-I2 i XVR5108HS-I2.

Pogledajte razliku između detekcije pokreta (MD) i pametne detecije pokrete (SMD)

YouTube video

Ukoliko vam se članak dopao i želite da pomognete drugima podelite isti na dugmiće ispod ;)

Podelite sa drugima