Alarmne centrale

U ponudi imamo bežične alarmne centrale Ajax, Hikvision i Dahua.

Konfigurator alarmnog sistema

Konfigurišite sami svoj bežični alarmni sistem i dobijate besplatnu ugradnju.

Filter

Alarmne centrale

Alarmne centrale ili alarmna kontrolna tabla je centralno čvorište bezbednosnog alarmnog sistema. To je elektronski uređaj koji upravlja i kontroliše sve komponente sistema, uključujući senzore, alarmne sirene i uređaje za video nadzor.

Alarmne centrale se obično postavljaju na nekoj bezbednoj lokaciji, na primer orman ili u nekoj pomoćnoj prostoriji. Povezuje se sa ostalim komponentama sistema, i odgovorna je za upravljanje, nadgledanje svih ovih komponenti i odgovarajuće reagovanje kada se alarm aktivira.

Kada se senzor aktivira, kontrolna tabla dobija signal i može da pošalje komandu da se oglasi zvučni alarm, da pošalje poruku vlasniku ili da pošalje signal stanici za nadzor upozoravajući ih na situaciju. Neki alarmni kontrolni paneli takođe imaju mogućnost da automatski kontaktiraju hitne službe, kao što su policija ili vatrogasna služba.

Moderni alarmni kontrolni paneli često dolaze opremljeni naprednim funkcijama, kao što su bežično povezivanje, ekrani osetljivi na dodir i mogućnosti daljinskog upravljanja. Oni takođe mogu biti kompatibilni sa tehnologijom pametne kuće i omogućavaju korisnicima da kontrolišu svoj sigurnosni sistem putem mobilne aplikacije ili glasovnih komandi. Na primer možete postaviti detektore vode i elektroventile za vodu. Kada voda dođe do detektora, šalje se signal alarmnog centrali i ona daje komandu da se zatvori ventil za vodu.