Kamere za auto

Kamere za auto su popularnije nego ikad i čuli smo priče kako su sačuvani snimci pomogli vlasnicima automobila da povrate štetu, ponište kazne i snime neke prilično izuzetne događaje koji se odigravaju pred njima.

Auto kamere su kamere na kontrolnoj tabli. Takođe su poznate kao auto digitalni video rekorder (automobilski DVR), snimač vožnje ili snimač podataka o događajima (EDR). To je ugrađena kamera koja neprekidno snima pogled kroz prednje vetrobransko staklo vozila, a ponekad i zadnje ili druge prozore.

Filter

G senzor

model kruznog kretanjaŠta je G senzor?

G senzor se obično naziva akcelerometar. Koriste se u širokom spektru uređaja kao što su pametni telefoni, vozila i, naravno, kamere. G senzor u kontrolnoj kameri prati ubrzanje (odnosno kočenje), zvano G sila.

Čemu služi?

Drugim rečima, kontrolna kamera će detektovati iznenadnu promenu smera. Ovo može biti uzrokovano snažnim kočenjem, udarcem od sudara ili čak kretanjem kada stoji, tj. neko ljulja vozilo. Kada kontrolna kamera otkrije ovu promenu smera, automatski će se prebaciti u „režim događaja“ i sačuvati trenutni segment snimka u zaštićenom delu memorije.

Koliki snimak čuva kamera sa g senzorom?

U zavisnosti od brenda, sačuvani snimci su od 10 sekundi pre incidenta, do minut posle. Ovo osigurava da će tačka udara biti sačuvana u memoriji za kasnije preuzimanje. Vremenski okvir i osetljivost G senzora se obično mogu podesiti.

Svaka vredna kontrolna kamera treba da ima G senzor Ako želite više informacija o određenoj kontrolnoj kameri i funkciji G senzora, kontaktirajte nas.