Politika upotrebe kolačića

Saglasnost

Korišćenjem ovog sajta vi pristajete na korišćenje kolačića u skladu sa ovom politikom kolačića.  Videćete trenutnu poruku u tom smislu prilikom svoje prve posete ovom sajtu.  Mada se ona neće obično pojavljivati prilikom kasnijih poseta, možete da povučete svoju saglasnost u bilo koje vreme sledeći instrukcije iz daljeg teksta.

Šta su kolačići (cookies)

Kolačići su tekstualne datoteke koje sadrže male količine informacija koje se učitavaju na vaš uređaj kada posetite neki sajt. Kolačići se potom šalju nazad do izvornih veb domena prilikom vaših kasnijih poseta tom domenu. Većina veb stranica sadrže elemente iz višestrukih veb domena, tako da, kada posetite sajt, vaš pretraživač može da primi kolačiće iz više izvora.

Kolačići su korisni zato što omogućavaju nekom sajtu da prepozna uređaj nekog korisnika. Kolačići vam omogućavaju da efikasno obavljate navigaciju između stranica, zapamtite prioritete i generalno unapredite korisničko iskustvo. Oni takođe mogu da se koriste da se reklamiranje prilagodi vašim interesovanjima kroz praćenje vašeg pretraživanja širom sajtova.

Sesijski kolačići se automatski brišu kada zatvorite svoj pretraživač, a trajni kolačići ostaju na vašem uređaju nakon što se zatvori pretraživač (na primer, da zapamte vaše korisničke prioritete kada se vratite na neki sajt).

Onemogućavanje kolačića

Ukoliko niste saglasni sa našim korišćenjem kolačića na sajtu, molimo da ih onemogućite sledeći instrukcije za vaš pretraživač navedene ovde. Ljubazno napominjemo da neka od korišćenja ovog sajta i usluga koje se pružaju na sajtu neće tako dobro funkcionisati ukoliko se onemoguće kolačići.

Kada organizacija koja postavlja kolačić obezbeđuje automatizovani alat za onemogućavanje u vezi svog/svojih kolačića, niže dajemo listu sa nazivom te organizacije, kategorijom kolačića koje postavlja zajedno sa linkom do njenog automatizovanog alata za onemogućavanje. U svim ostalim slučajevima, dajemo listu naziva samih kolačića i njihovog izvora na datum ove politike kolačića tako da možete lako da ih identifikujete i onemogućite ukoliko hoćete preko komandi svog pretraživača.

Neki pretraživači vam omogućavaju da signalizirate da nećete da se prati vaša aktivnost pretraživanja interneta. Onemogućavanje praćenja može da utiče na neka korišćenja ovog sajta i usluga koje se pružaju na sajtu.

Nakon vaše inicijalne posete sajtu, mi možemo da promenimo kolačiće koje koristimo. Ova politika kolačića će vam uvek omogućavati da znate ko postavlja kolačiće i u koju svrhu, i daće vam sredstva da ih onemogućite, tako da treba da je proverite s vremena na vreme.

Koje kolačiće koristimo?

Kompanija Bit Media Digital Advertising doo na svom sajtu koristi tri tipa kolačića:

  1. Kolačiće funkcionalnosti
  2. Kolačiće analitike
  3. Kolačiće marketinga i oglašavanja

Kolačići funkcionalnosti

Naziv kolačića Svrha Izvor Trajanje Vrsta
wp_woocommerce_session_ Ovaj kolačić sadrži jedinstveni kod za svakog kupca tako da zna gde se mogu naći podaci o košarici u bazi podataka za svakog kupca. Woocommerce 2 dana Funkcionalnost

Kolačići analitike

Naziv kolačića Svrha Izvor Trajanje Vrsta
_ga

_gat

_gid

_gtm

Ovi kolačići koriste se za prikupljanje informacija o tome kako posetioci koriste našu veb lokaciju. Te informacije koristimo za sastavljanje izveštaja i za poboljšanje veb stranice. Kolačići prikupljaju informacije na način koji nikoga ne identifikuje direktno, uključujući broj posetilaca veb stranice i bloga, odakle su posetioci došli na veb lokaciju i stranice koje su posetili. Google Analytics 24 meseca

24 sata

Sesija

Analitički / performanse

Kolačići marketinga i oglašavanja

Naziv kolačića Svrha Izvor Trajanje Vrsta
_fbp Ovaj kolačić će pomoći u isporuci oglašavanja ljudima koji su već posetili našu veb stranicu kada se nalaze na Facebooku ili digitalnoj platformi koja pokreće Facebook Advertising. Facebook

 

Sesija Marketing

 

Podelite sa drugima