AJAX FireProtect Plus WH – Bežični detektor dima

AJAX FireProtect WH

AJAX FireProtect Plus WH – Bežični detektor dima

16990,00 RSD sa PDV

Na stanju

16990,00 RSD sa PDV

Bežični detektor dima, CO, fiksne temperature i naglog povećanja temperature sa ugrađenom piezzo sirenom 85dB@1m. Bele boje.

Saobraznost 2 godine.

Poručite telefonom na 063/11-99-100

Dostupnost: Na lageru! SKU: FireProtect Plus WH

Opis

AJAX FireProtect Plus – bežični detektor požara sa senzorima temperature i ugljen-monoksida (hem. oznaka CO) koji dvadeset četiri sata dnevno prati bezbednost u prostoriji i odmah obaveštava o opasnim nivoima CO, dimu i oštrim skokovima temperature.

Princip rada

AJAX FireProtect Plus detektuje dim pomoću kamere sa fotoelektričnim senzorom. Dodatni hemijski element detektuje ugljen-monoksid i podiže alarm.

FireProtect Plus detektuje dim pomoću fotoelektričnog senzora. Ako se ne emituje dim, senzor toplote registruje porast temperature. Kada temperatura pređe 60°С ili poraste za 30°С tokom 30 minuta (nije neophodno da dostigne 60°С), detektor registruje porast temperature, što aktivira požarni alarm.

U slučaju alarma, detektor aktivira ugrađenu sirenu (zvuk sirene se čuje izdaleka) i trepće sa svetlosnim indikatorom. Kada je povezan sa sigurnosnim sistemom, i korisnik i kompanija za obezbeđenje su obavešteni o alarmu.

Prilikom instaliranja Ajax bezbednosnog sistema obezbedite dobru čujnost sirena detektora požara i HomeSiren / StreetSiren sirena (preporučujemo ugradnju dodatnih sirena u prostorijama gde ljudi borave, ako se ne čuje sirena tamo gde je postavljen alarm). Takođe je poželjno da LED indikacija uređaja bude vidljiva.

CO senzor

Ugljen monoksid (CO) je bezbojni gas bez ukusa. Nastaje sagorevanjem benzina, drveta, propana, drvenog uglja ili drugog goriva. U nepravilno provetrenim ili zatvorenim prostori može se desiti da se ugljen monoksid akumulira do opasnih nivoa. FireProtect Plus reaguje na opasne nivoe CO i na vreme obaveštava o opasnosti.

Detektor generiše alarm ako koncentracija CO dostigne:

  • 0,003% (30 ppm) u roku od 120 minuta ili više;
  • 0,005% (50 ppm) u roku od 60 – 89 minuta;
  • 0,01% (100 ppm) u roku od 10 – 39 minuta;
  • 0,03% (300 ppm) u roku od 3 minuta.

Kako funkcioniše bežični senzor požara

Pojava prvih znakova požara može se proceniti pojavom dima, brzim zagrevanjem okoline ili intenzivnim bleskom svetlosti. U industrijskom i stambenom sektoru postoje tri tipa senzora koji rade na različitim principima:

  • Detektori dima — otkrivanje početka širenja dima.
  • Toplotni senzori — pojava naglog zagrevanja u zatvorenom prostoru.
  • Senzori plamena — emisija elektromagnetnih talasa optičkog opsega vidljivog, ultraljubičastog ili infracrvenog spektra.

Ugradnja AJAX FireProtect Plus

Preporučujemo da instalirate FireProtect na plafon. Kada su postavljeni na zid, detektori mogu manje efikasno da detektuju dim i temperaturne fluktuacije.

Preporučujemo instaliranje FireProtect detektor na najvišoj tački plafona, najmanje 1 metar od prozora ili aspiratora. Ako na plafonu postoje grede koje vire 30 centimetara od nivoa plafona, onda između svake dve grede treba postaviti najmanje jedan detektor.

Detektor se postavlja na udaljenosti ne većoj od 5,3 metara od zida i 7,5 metara od ugla prostorije. Udaljenost između više detektora treba da bude maksimalno 10,6 metara.

U hodnicima širine do 2 metra razmak između detektora može biti i do 15 metara. Za hodnike šire od 2 metra važe gore navedene preporuke.

Ako imate spušteni plafon, na njegovoj površini se montiraju detektori. Sekundarni detektori se postavljaju na glavni plafon ako je rastojanje između spuštenog i glavnog plafona veće od 40 centimetara. Prilikom izbora lokacije za detektore, vodite računa o požarnom opterećenju kablova (opasnost od požara). Zahtevi su navedeni u vatrogasnim standardima koji se primenjuju u vašoj oblasti.

AJAX FireProtect Plus WH tehnički podaci

Proizvođač AJAX
Tehnologija Bežična
Bežična frekvencija 868 MHz
Bežična komunikacija Dvosmerna
Dimenzije 132 x 132 x 31 mm
Napajanje baterijsko 2 x CR2 (backup CR2032), 3V
Ugradnja Unutrašnja
Detekcija Dim / CO / temperatura / nagli porast temperature
Metoda detekcije Optički
Montaža Plafonska
Radna temperatura 0°C do +65°C
LED i zvučna signalizacija Da
Ugrađena sirena / zujalica 85 dB @ 1m

Dodatne informacije

Težina 0,500 kg
Dimenzije 13,2 × 13,2 × 3,1 cm
Boja

Bela

Način povezivanja

Bežični

Proizvođač

Tip proizvoda

Detektori dima i vode

Zemlja porekla

Ukrajina

Recenzije

Još nema komentara.


Budite prvi koji će napisati recenziju za „AJAX FireProtect Plus WH – Bežični detektor dima“