Ugradnja video nadzora i kamera – Beograd

Ugradnja video nadzora i kamera u Beogradu

Ugradnja video nadzora – ne znate šta vam je potrebno od opreme za video nadzor, nemate potreban alat za ugradnju ili jednostavno nemate ko da vam montira. Sve vaše probleme u vezi video nadzora možete rešiti jednim pozivom i na jednom, ali pravom mestu…

Naš tim stručnjaka je ovde da vam pruži sve savete i smernice koji su vam potrebni da vaš sistem video nadzora radi optimalno za vašu bezbednost. Naše usluge uključuju:

 • Savete, smernice i specifikacije sistema video nadzora i opreme koja vam je potrebna
 • Usluga ugradnje video nadzora, ugradnje kamera u Beogradu i okolini
 • Održavanje sistema video nadzora
 • Nadogradnje vaših postojećih sistema
 • Naši profesionalni poslovni sistemi video nadzora koriste najsavremeniju tehnologiju za nadgledanje vaše imovine, ljudi i rada 24 sata dnevno.

Ukoliko vi kao fizičko lice kamere postavljate na privatan posed u cilju obezbeđenja tj. pokrivate samo vaš stan, kuću ili dvorište i nemate nikakav kontakt sa tuđim ili javnim prostorom onda nemate nikakve obaveze prema Zakonu, tačnije nije potrebno uraditi projekat tehničke zaštite. Ukoliko snimate deo koji nije privatan posed, onda je potrebno uraditi sve što je ispod navedeno i što važi za pravna lica.

Ugradnja video nadzora za pravna lica, preduzetnike i skupštine stanara

Zakon o privatnom obezbeđenju koji obuhvata i tehničko obezbeđenje objekata (video nadzor, alarm, video interfon, kontrola pristupa itd.) nalaže da sva pravna lica i skupštine stanara mogu angažovati isključivo firme koje poseduju odgovarajuće licence od strane Ministarstva unutrašnjih poslova za ugradnju i održavanje pomenutih sistema.

Za legalizaciju sistema tehničke zaštite privatnih objekata, stambenih zajednica, preduzetničke radnje ili mikro preduzeća, potreban je Projekat tehničke zaštite, Ugovor o instalaciji i montaži, kao i Ugovor o godišnjem održavanju.

Ukoliko je sistem video nadzora urađen pre stupanja na snagu pomenutog zakona, odnosno pre 2017. godine, neophodno je da se potpiše Ugovor o održavanju sa licenciranom firmom koja će sistem prilagoditi i usaglasiti sa Zakonom o privatnom obezbeđenju.

Svako pravno lice, skupština stanara, preduzetnik, investitor čine prekršaj zakona ukoliko za ugradnju angažuju fizičko lice, firmu bez licence ili sami izvrše ugradnju.

Obavezni uslovi koji moraju da se ispune mikro preduzeća, skuštine stanara i preduzetnici:

 • Izrada projekta video nadzora;
 • Potpisivanje ugovora o montaži i ugovor o održavanju sa licenciranom firmom;
 • Objekat je potrebno prijaviti lokalnoj (mesnoj) policijskoj stanici;
 • Video materijal se mora čuvati najmanje 30 dana;
 • Neophodno je obezbediti rad sistema u slučaju nestanka struje pomoću UPS-a;
 • Snimljeni video materijal ne sme biti objavljivan i javno prikazivan;
 • Na objektu je potrebno postaviti upozorenje „Objekat je pod video nadzorom“ uočljivo i nedvosmisleno morate da označite oblast koju pokrivaju kamere;
 • Instalirani sistem tehničke zaštite ne sme da ugrožava privatnost drugih;
 • Kamere moraju biti uočljive jer nije legalno postavljati skrivene kamere.

Mala, srednja i velika preduzeća, kao i objekti koji su po Zakonu o privatnom obezbeđenju svrstani u grupu obavezno obezbeđenih, pored gore svega navedenog obavezno je i sledeće:

 • Akt o proceni rizika imovine lica i poslovanja;
 • Plan tehničke zaštite;
 • Projekat tehničke zaštite;
 • Nadzor nad izvođenjem.

Pogledajte detaljnije u ovom videu iz emisije “Oko Magazin” – RTS.

Besplatno snimanje prostora i preporuka opreme

Besplatna tehnička podrška i snimanje
Besplatna tehnička podrška i snimanje

Pozovite na broj 011/428-3207, 063/11-99-100 ili nas posetite u našem showroom-u Gandijeva 186 lokal i ekipa naših stručnjaka će Vam potpuno besplatno na osnovu nacrta ili projekta izvršiti proračun potrebne opreme za video nadzor.

Na osnovu proračuna preporučićemo Vam optimalni sistem video nadzora za Vaš stan, kuću ili poslovni prostor.

Ukoliko se odlučite da Vaš stan, kuću ili poslovni prostor opremite našim sistemom video nadzora ekipa naših stručnjaka po potrebi će potpuno besplatno izvršiti snimanje Vašeg prostora najsavremenijom laserskom opremom i potvrditi rešenja koja su Vam predložena.

>>> Više o konkretnoj usluzi besplatnog snimanja prostora <<<

Video nadzor ugradnja u Beogradu

Ugradnja video nadzora
Video nadzor ugradnja

Ukoliko nemate neophodan alat za montažu ili niste vični majstorskim radovima prepustite posao montaže licenciranim profesionalcima.

Garantujemo kvalitetnu, brzu i profesionalnu montažu uz minimalno uznemiravanje vas, vaših ukućana, vaših komšija ili zaposlenih.

Sve za video nadzor nudi uslugu prodaje i ugradnje video nadzora na teritoriji Beograda (do 15km od centra Beograda i to po istoj ceni za sve delove grada.

>>> Preuzmite PDF cenovnik montaže video nadzora <<<

Prodaja i ugradnja video nadzora

Prodaja i ugradnja video nadzora
Prodaja i ugradnja video nadzora

Ukoliko znate šta Vam je sve potrebno ugradnju kamera i video nadzora možete obaviti iz vaše fotelje.

Pozovite nas, naručite potrebnu opremu i zakažite ugradnju jednostavnim pozivom na naš telefone 011/428-3207, 063/11-99-100 ili putem email-a office@svezavideonadzor.rs.

Naše ljubazno osoblje ponudiće vam slobodan termin ugradnje i u dogovoru sa Vama zakazati montažu.

Sve naručeno možete da platiti po završetku montaže (plaćanje na terenu je moguće u gotovom novcu, plaćanje karticama u Gandijevoj 186 lokal).

Za pravna lica potrebno je izvršiti plaćanje na osnovu predračuna pre same ugradnje.

Na linku ugradnja video nadzora cena možete sami izračunati grubo koliko će vas koštati ugradnja.

Garancija na ugradnju kamera i video nadzora

Jedinstvena garancija na izvršene radove od 3 godine. Pored  3 godina garancije Sve za video nadzor čuva foto dokumentaciju Vašeg sistema video nadzora.

Ukoliko je neophodno da vršite rekonstrukciju fasade ili da bušite zid dokumentacija o ugrađenoj opremi stoji vam na raspolaganju.

Svi proizvodi koje prodajemo i ugrađujemo su pre puštanja u promet ispitani pojedinačno u fabrici. Svi  proizvodi imaju nalepnicu koja garantuje fizičku i elektro ispravnost.

Da bi se obezbedila garancija za proizvod koji ste kupili potrebno je da kvalifikovana osoba izvrši testiranje sistema prilikom ugradnje proizvoda :

 1. kamere su montirane u skladu sa uputstvom i namenom;
 2. kamere povezane na snimač i u realnom vremenu ima slike na monitoru/TV-u;
 3. snimač je konfigurisan i podešeni su parametri snimanja na pokret ili kontinualno;
 4. potrebno je izvršiti testiranje da li snimanje funkcioniše i da se video zapisi nalaze na hard disku;

Ugradnja video nadzora na teritoriji Srbije


Na osnovu dugogodišnjeg rada možemo vam preporučiti saradnike na teritoriji Srbije.

Ugradnju video nadzora od strane instalatera možemo vam preporučiti u sledećim gradovima:

 • Apatin, Sombor, Subotica
 • Kula, Sivac
 • Selenča, Bačka Palanka
 • Kikinda, Senta, Bečej
 • Novi Sad, Vrbas, Kisač
 • Pančevo, Kovačiva, Crepaja
 • Mladenovac, Sopot, Ralja
 • Sremska Mitrovica, Bogatić, Šabac
 • Loznica, Bratunac
 • Krupanj, Rogačica
 • Smederevo, Požarevac
 • Majdanpek, Žagubica, Bor
 • Čačak, Preljina, Gornji Milanovac
 • Užice, Požega, Zlatibor
 • Kraljevo, Vrnjačka banja, Knić
 • Kragujevac, Jagodina,
 • Kruševac, Trstenik, Aleksandrovac
 • Prijepolje, Nova Varoš

 

Kontaktirajte nas na telefon 063/11-99-100 kako bi vam dali kontakt osobu i telefon, kako bi dogovorili sve detalje oko ugradnje, uslova garancije i plaćanja.


Najčešća pitanja u vezi ugradnje kamera i video nadzora

Da li je moguća ugradnja kamera na kuću?

Da, moguća je ugradnja kamera na kuću, samo je važno voditi računa o lokaciji kamere. Ukoliko se montira na zid gde je fasada od stiropora 10cm npr. potrebno koristiti tiplove za fasadu (puž). Takođe, za zidnu montažu voditi računa o obliku kamere, bullet prva opcija odnosno može i oblika dome uz Г nosač (ovde možete videti oblike kamere).


Koje kablove odabrati za ugradnju?

Ukoliko mi vršimo ugradnju sistema video nadzora to je naša briga. Ali generalno govoreći za analogne sisteme preporuka je koakcijalni kabl RG59 sa ili bez napajanja u zavisnosti od potreba. Za IP sisteme je preporuka mrežni kablovi UTP/FTP/STFP kabl, za kraće dužine kategorije CAT 5, za duže kategorije CAT 6. Takođe, pomoću video baluna možete i analogne sisteme povezati na mrežni kabl (više u odgovoru ispod).


Da li smem da snimam kuću, dvorište i trotoar?

Zakon je jasno definisao šta je sve dozvoljeno a da se pri tome ne narušava privatnost drugih korisnika. U svom stanu ili kući možete sve snimati jer je vaša svojina. Dvorište takođe, međutim morate voditi računa da kamera ne obuhvata i javnu površinu (trotoar, ulicu, plato itd.), u tom slučaju se mora prijaviti MUP, zato je predlog kamere usmeriti tako da ne snimaju ništa što nije vaše.


Da li moram da postavim nalepnicu “Objekat je pod video nadzorom”?

Kako bi upozorili druge poželjno je postaviti nalepnicu, ali nije neophodno. Ali kada su u pitanju poslovni prostori, obzirom da su javni objekti, neophodno je postaviti grafičko i tekstualno upozorenje tj. postaviti nalepnicu “Objekat je pod video nadzorom”).


Da li je dozvoljeno snimati sve spratove u zgradi?

Ne, jer se na taj način narušava privatnost građana koje je Ustavom zagarantovano. Dozvoljeno je snimati ulaz u zgrade, ulazni hodnik i spoljni deo zgrade i to se prijavljuje MUP-u. U poslednje vreme se zbog krađa i uništavanja lifotva često snima unutrašnjost lifta, što delimično narušava privatnost i često se o tome javno diskutuje. Za više informacija pročitajte članak Ugradnja video nadzora u liftu.


Da li mogu da povežem analognu kameru na UTP kabl?

Da, pomoću video baluna (primo-predajnika stručno) možete povezati analogne HD kamere na mrežni UTP kabl. Najčešće se koriste baluni za video signal, dok postoje i baluni sa kablom za napajanje pored BNC konektora.


Da li mogu da iskoristim staru instalaciju video nadzora?

Da, nekadašnji CCTV sistemi video nadzor-a su bili analogni i korišćen je koaksijalni kabl koji se danas koristi za analogne HD sisteme tj. HD-TVI sistem kod Hikvisiona i HD-CVI sistem kod Dahua.


Da li su potrebni nosači za kameru?

Odgovor je i da i ne. Svaka kamera bilo kog oblika može da se montira na zid ili plafon, međutim kamere nemaju prostor za smeštanje konektora koji moraju biti zaštićeni, zato se savetuje ili da se postavi OG kutija pored kamere ili da se kupi fabrički nosač uz kameru tako da se u njega smeste konektori. Mi sve ugradnje radimo sa fabričkim nosačima za kamere.


Ako nakon informacija koje ste dobili na našem sajtu još uvek imate nedoumica ili dodatnih pitanja slobodno nas kontaktirajte.

Rado ćemo Vam izaći u susret i probati da Vam pomognemo kako bi krajnji rezultat bio idealno realizovan sistem za video nadzor koji će Vam biti od pomoći.

Podelite sa drugima